top of page
  • scoliosislifef

Спинална декомпресия като част от лечението на сколиоза.


BTL INDUSTRIES е световен лидер в разработката, производството, търговията и сервиза на съвременна медицинска апаратура в три направления: физиотерапия, кардиология и естетична медицина. Продуктите на компанията са отличени с редица награди за иновативност и принос за развитието на медицината в световен мащаб. Спиналната декомпресия от #BTL.bg е апарат за провеждане на механична терапия, която използва автоматизирани декомпресиращи сили, за да мобилизира ставите, да облекчи натиска над гръбначните структури и да отпусне и удължи меките тъкани.

Спиналната декомпресия е една от възможностите за лечение, която можем да използваме, за да помогнем на хората, страдащи от сколиоза. Когато някой е диагностициран с това заболяване на гръбначния стълб, прешлените често започват да притискат нервите. Това може да доведе до болка, която преминава надолу по ръцете и краката. При тази опция за лечение терапевта ще приложи механични сили върху гръбначния стълб посредством апарата за спинална декомпресия.

Терапията използва прецизно дозиране на декомпресиращите сили, които се прилагат директно върху прешлените. Тези сили възникват като автоматизирани и контролирани цикли, които разширяват пространството между прешлените, подобряват кръвообращението и подпомагат заздравяването на увредените прешлени.

Използвайки прецизната и плавна сила на теглене, засегнатите нерви ще бъдат облекчени и ще могат да се отпуснат. Това може дори да помогне за коригиране на леки аномалии в изкривяването на гръбначния стълб. Спиналната декомпресия обикновено е част от добре обмислен и широкоспектърен план за лечение, който е предназначен да се справи с болките в гърба и сколиозата.
26 views0 comments

Comments


bottom of page