top of page

Проф. Ахмед Аланай ще преглежда пациенти със сколиоза от всички възрасти по време на Международен Форум "Заедно срещу сколиозата"

Updated: Jun 11Проф. д-р Ахмет Аланай, директор на Комплексен гръбначен център в болница Acibadem Maslak в Турция и специалист с международно признание и доц. Алтуг Юджекул ще консултират БЕЗПЛАТНО пациенти със сколиоза по време на Международния Форум "Заедно срещу сколиозата.


Проф. Аланай ще изнесе лекция по време на Форума, но заедно с доц. Юджекул (част от екипа му) ще се консултират и пациенти от всички възрасти.

Ако желаете да запазите своя час, можете да го направите на номер: 0895 584 088


Благодарим на Проф. Аланай, че прие поканата на Фондация "Живот със сколиоза" и отново ще посети България.
Проф. Ахмед Аланай, който лекува пациенти от над 85 държави по света миналата година посети отново България по покана на Фондация "Живот със сколиоза".


Над 30 пациенти от България имаха възможността да се консултират безплатно с гръбначния хирург с международно признание проф. в София на 8 април, 2023 година. Топ специалистът изнесе презентация за съвременните методи за лечение на сколиоза, прилагани в ръководения от него Комплексен гръбначен център в болница Acibadem Maslak в Турция.


Гръбначният център в болница Acibadem Maslak в Турция е един от малкото в света за комплексно лечение на сколиоза при деца и възрастни. За него проф. Аланай разказва: „Като професор в университетска болница в Анкара, мечтаех да създам център за лечение на сколиоза, в който всички свързани специалисти да работят заедно. Мечтата ми беше да има такъв център, който да съчетава всичко необходимо за диагностицирането и лечението на едно място“. Днес в основания от проф. Ахмет Аланай Комплексен гръбначен център в Acibadem Maslak в Истанбул се извършват над 4000 амбулаторни консултации и над 300 операции годишно. В центъра на площ от почти 800 кв. м. са разположени звена за неврология, алгология, хирургия, гръбначна академия за научни изследвания и зона за физиотерапия, всички на едно място за максимално улеснение на пациентите. Основен приоритет в работата на центъра е безопасността на пациентите, за която допринася и най-съвременното технологично оборудване. Екипът е пионер в прилагането на няколко хирургични метода в Турция и Европа, и е първият извън САЩ приложил VBT (Vertebral Body Tethering) – иновативна операция за сколиоза, която е подходяща за пациенти в процес на растеж, тъй като не налага фузия (сливане) на гръбначни прешлени и запазва подвижността на гръбначния стълб. Това е и един от най-големите изследователски центрове в света – за последните няколко години е привлякъл около  $1 млн. грантове от различни източници, а екипът има средно 18-20 научни публикации годишно. От 2012 г. насам, в него са лекувани пациенти от над 85 държави по цял свят, включително Великобритания, Австралия и САЩ. Сред тях вече има и много пациенти от България.


ОЧАКВАМЕ ВИ!

7 views0 comments

Comments


bottom of page